събота, 10 август 2013 г.

Актуално!

Бойко Борисов: Не сме на сватба, та да се разправяме за датата

Правителството е като пощенска кутия – дават парите и след 45 дни от Брюксел тези пари се
връщат и отиват 100% в резерва. Когато дадеш за майчински, детски, инфраструктура, парите не се връщат. Това задължава. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
Той подчерта, че ако правителството не се върне преди края на отпуската си, то ще бъде политическа атака към останалите. „Да се върнат в понеделник, да обсъдим всичко и да приключим. Да не си определяме дата за сватба – кой когато каже. Ако са верни всичките писания и изказвания, които направиха за Апокалипсиса, който следва, би трябвало веднага да направят заседание“, каза Борисов.
„Ако Орешарски е малко финансист, както твърди, да отдели малко пари за електронно правителство. Да дадат пари за енергийна ефективност. С две ръце ще гласувам за това“, заяви Бойко Борисов.
"Атака" е това, което крепи БСП и ДПС на власт.
"Ако Волен Сидеров не влезе с „Атака" и ГЕРБ не гласува, няма как да мине актуализацията на бюджета и ще падне правителството. Това са хора, които нямат моралното право да управляват. Президентът е избран от целия народ и има право да налага вето. Първата политическа сила в България не е съгласна с този бюджета и им предлага веднага да влязат в парламента", каза Борисов.