петък, 13 септември 2013 г.

Актуален въпрос!

Кой предложи Делян Пеевски за председател на ДАНС? Кой уби Лора Палмър?

Помните ли култовия за 80-те години сериал "Туин Пийкс" на не по-малко култовия режисьор
Дейвид Линч? Малко градче, убийство на местната красавица, сексапилен ФБР агент и големият въпрос, който тегне двайсетина серии: "Кой уби Лора Палмър?" През пет епизода - най-различни версии. Започва последната и си казваш - няма как, този път ще ни кажат. Да, ама не казват. Дейвид Линч ни повежда в едни странни подсъзнателни пластове, едни джуджета и великани говорят неразбираемо. И филмът свършва. Пълно разочарование за любителите на фабулата и катарзис за изкушените да дълбаят в тъмната същност на човешката душа. Така изглежда и ситуацията с големият въпрос: Кой предложи Делян Пеевски за председател на ДАНС? Вече 91 дни разказват най-различни версии. И днес в Народното Събрание брифинг на Орешарски завърши така:
“Утре е 14 септември и стават три месеца, откакто Делян Пеевски бе гласуван в парламента. Кой в крайна сметка направи предложението, кой изрече името”, бе въпросът на Полина Паунова от Mediapool.
Думите й ядосаха министър-председателя и той прекрати брифинга с думите: “Струва ми се, че приключихте с рационалните въпроси”.
А до днес ето какви бяха основните версии:

14 юни около 13ч. Премиерът Пламен Орешарски съобщи, че номинирането на депутата от ДПС Делян Пеевски за председател на ДАНС било измежду няколко кандидатури. Той отказа пред медиите да назове имена, защото не бил взел съгласието на хората. ...
19:20ч. "Делян Пеевски има волята и желанието да работи за държавата. Аз съм убеден, че ще се постарае". Така лидерът на БСП Сергей Станишев аргументира в интервю за Би Ти Ви подкрепата си за депутата от ДПС Делян Пеевски като шеф на ДАНС. ...
16 юни  Официална позиция на ДПС: Орешарски ни предложи Пеевски и ние, понеже ни е колега, го гласувахме
17 юни Янаки Стоилов зам. Председател на БСП: Допускам, че Пеевски се е самономинирал.
Пламен Орешарски: Трудно ми е в момента да кажа кой за първи път е споменал името на Пеевски за шеф на ДАНС.
3 месеца по-късно... Сергей Станишев: Разбира се, че Пеевски е предложение на ДПС
Преди 2 дни: Лютви Местан опроверга Сергей Станишев за това, че Делян Пеевски е бил предложен за шеф на ДАНС от ДПС.