вторник, 24 септември 2013 г.

Разкрития!

Секретни операции на българските тайни служби


1996г. – Българските спец.служби предотвратяват радиоактивно заразяване на Черноморието и екологична катастрофа

Бившия шеф на НСС – Владимир Манолов разкри неотдавна за провелата се операция, в която българските спец. служби предотвратяват екологична катастрофа и заразяване на българското Черноморие с радиоактивни в-ва. В полезрението на службата влизат 15 лица от бившите съветски републики – терористи. Те подготвят терористичен акт на наша територия целящ да предизвика екологична катастрофа. Самия тогавашен шеф на НСС – Манолов взима участие в неутрализирането на групата. В интервю през 2011г. той разказа следното:  „Разполагаха с шест ампули радиоактивен цезий, с който искаха да заразят водата в българското Черноморие и да предизвикат екологична катастрофа. Тогава решихме аз да се включа като купувач на тези ампули. Аз бях шиптър, който разполагаше с много пари и искаше да купи ампулите с цезий. Бях пуснал брада, бях взел всички ланци и пръстени от колегите си в службата. Разиграхме сценария с купуването на една-две ампули, докато започнем да проследяваме всички хора, участващи в групата и най-важното – да видим къде си държат ампулите. Цялата престъпна група беше арестувана, арестуваха и нас, разбира се. Българските барети доста здраво бият, когато знаят, че си от лошите. Изпитахме го на собствен гръб“.

Терорист номер едно – Карлос Чакала идва в България над 10 пъти – агенти на ДС се преобразяват на бармани и сервитьори, красиви агентки предлагат секс-услуги на Чакала

Двойката, настанена в стая 227 на хотел “Витоша-Ню Отани” в София със сигурност събужда интереса на Държавна сигурност (ДС) – тайните служби на комунистическа България. Денят е 4 септември 1979 г., по онова време всички чуждестранни гости на “японския хотел” в столицата биват стриктно следени. Само че агентите на Второ главно управление (ВГУ контрашпионажа), много бързо разбират, че си имат работа с малко по-особени “клиенти”.  Между 1979 и 1986 г. Карлос посещава десетина пъти България,винаги под фалшиво име, ползвайки се от защитата, осигурена му от йеменски, иракски или сирийски дипломатически паспорт. Терористът обаче – тогава на върха на славата си – не крие истинската си самоличност, нито целта на мисията си: да воюва с всички средства срещу “империализма” и най-вече с “ционистката държава”. Карлос би искал да привлече българския режим към каузата си, но за най-голямо негово разочарование разузнавателните служби са много недоверчиви, особено след 1984 г., когато започват да го подозират, че иска да превърне страната в своя “оперативна база”.Тайните служби получават задача да направят всичко възможно да го отклонят от целта му, без обаче да изложат София на наказателни действия от организацията му – деликатно задание, което цели също да не се “осигури претекст” на империалистическата пропаганда да представя Народна република България като убежище на терористите”. Това опасение присъства постоянно в стратегията на ДС, опарила се от скандала с “българската следа” при покушението срещу папа Йоан-Павел Втори през 1981 г. През 1986 г. на българското консулство в Дамаск е възложено да ограничи на три дни валидността на визите, искани от Карлос и другарите му, а после да им се покаже, че посещенията им “не са желателни повече”.

Българските служби научили първи за плана за етническо прочистване на Косово

Милошевич и неговите тайни служби изготвят плана “Подкова”, който цели променяне на етническия състав на Косово и депортацията на всички албанци. Вълна от 400хил. бежанци към България успяват да предотвратят българските служби. Българското военно-разузнаване обаче още в началото на 1999г. разкрива намеренията на Милошевич. На 1 април 1999 година близо до Бон в замъка “Петерсберг” се събират всички държави граничещи с Югославия.  В разговор на 4 очи поискан от българска страна, министа на външните работи на България предава на външния министър на Германия – Йошка Фишер анализа за плана “Подкова” на Милошевич.

“Служба 7″ – наказателния отряд на България

Не случайно КГБ описва българите като “царе на мокрите поръчки”. Страховитата “Служба 7″ издирва и елиминира чужди шпиони или дори българи замесени в анти-държавни дейности.  В един момент “Служба 7″ става толкоав могъща, че българските власти съвсем спокойно подготвят операция за елиминирането на гръцкия премиер Папандреу, ако се наложи.

ДС организира похищението на бегълци, застрашавали българската сигурност

Държавна Сигурност била толкова добре разработена и функционираща, че по пример на израелските МОСАД успявала да издири и докара в България лица от много точки на света. Така се случва и през 1983г., когато българските служби отвличат от Мюнхен сина и съпругата на бившия шеф на ДС в Перник – Стефан Свръдлев, който бяга в чужбина със всичката информация, която притежава. На 10 февруари 1971 г. 40-годишният шеф на ДС в Перник полковник Стефан Свръдлев, втората му съпруга Павлина, 5-месечният им син Сергей и малката дъщеря от първия му брак Лозка преминават с военен джип българо-гръцката граница, поискват политическо убежище и остават да живеят осем години в Гърция. След това се преместват в Западна Германия. Междувремено Свръдлев е осъден в България на смърт, а жена му – на 20 години затвор.  При емигрирането бившият разузнавач е носел със себе си чанта с 500 броя строго секретни документи.

През 2008г. България въоръжава кюрдите в Ирак

Това разкри “Вашингтон Пост”, позовавайки се на високопаставени източници през 2008г. Американците са силно притеснени от това действие на България, която тайно от американците и правителството в Багдад доставя огромен брой оръжие и муниции на кюрдите. Пратката е пристигнала в град Сулеймания на борда на три транспортни самолета С-130. Според изданието американски официални представители са притеснени от голямото количество оръжия, тъй като това буди опасения от перспективата за въоръжен сблъсък между иракските кюрди и правителството в момент, когато кюрдите се опитват да разширят контрола си върху части от Северен Ирак. Кюрдски официални представители не пожелали да отговорят на въпроси за оръжейната доставка, но разпространили следното изявление: “Регионалното правителство на Кюрдистан продължава да бъде на предната линия на фронта във войната с тероризма в Ирак. Тъй като тази заплаха продължава, нищо в конституцията не забранява на местните власти да получават оръжия за отбраната на своя регион.” Иракския министър на вътрешните работи Джауад ал Болани заявил в интервю, че централното правителство не е разрешавало покупката на оръжия от България.