неделя, 13 октомври 2013 г.

Актуално!

В Москва е въведен план "Вулкан", издигат барикади, разграбват магазини

СКОРО ЩЕ ПОДГОНЯТ И НА ДРУГИ МЕСТА КАВКАЗЦИТЕ, коментират руснаците.

Участници в неразрешен протест в московския район Бирюлево издигат от подръчни
материали барикади в уличките около търговски център "Бирюза", предаде Интерфакс. Те са преобърнали няколко кофи за смет и разпилели съдържанието им. Освен това, някои от тях опитват да преобърнат товарна кола „Газела”.
 Напрежението в квартала се появило след убийството през нощта срещу 10 октомври в Бирюльово на 25-годишния Егор Шчербаков. Младежът се сбил с неизвестен мъж, който обидил приятелката му. В резултат Шчербаков бил смъртоносно ранен с нож. Убиецът, който според момичето (и според записите на видеокамерите в района) по външност приличал на имигрант от Кавказ или Централна Азия, се укрил.
Вчера местни жители се събрали на спонтанен митинг пред полицейското управление с искане убиецът да бъде заловен и наказан, да се затегне имиграционното законодателство и да се закрие местната борса за плодове и зеленчуци, сборище на нелегални имигранти.Днес демонстранти са влезли в "Бирюза" и започнали да изнасят от там най-различни стоки. А до търговския център продължава противопоставянето между група протестиращи и служители на ОМОН, опитващи се да успокоят разбунтувалата се тълпа.

Министърът на вътрешните работи на Руската федерация Владимир Колоколцев е задействал в Москва план "Вулкан" - всички служители на полицията са приведени в състояние на пълна бойна готовност, съобщава lifenews.ru. и допълва, че участниците в протеста са разгромили търговския център. Други за нахлули в зеленчукова база в района и громят врати, прозорци и сергии. Специалните части за борба с безредиците са използвали сила, за да разпръснат протестиращите. Кметът на Москва Сергей Собянин е заявил, че всички, които са участвали активно в погрома, ще бъдат санкционирани.

Броят на активно участващите в акцията в московския район Бирюлево, където преди дни бе извършено нагло убийство на младеж, е 300-350 души, заяви Александър Половинко, и.д. началник на управлението на УВД за Южен административен окръг.
„Що се касае организацията по разкриване на убийството, повтарям и отново ще кажа, че престъплението ще бъде разкрито. Обещавам го, и хода на работата е под личното наблюдение на началника на главното управление”, каза още той.
Според  някои руските сайтове  броя на хората участващи в протеста  е вече над 3000, а и търговския център е вече УНИЩОЖЕН . СКОРО ЩЕ ПОДГОНЯТ И НА ДРУГИ МЕСТА КАВКАЗЦИТЕ, коментират руснаците.