събота, 19 октомври 2013 г.

Актуално!

Сашо Диков –Бареков втори рунд! Алабалистиката на Бареков опровергана с документи

Водещият Сашо Диков показа копия от документи, които на пръв поглед опровергават журналиста-политик Николай Бареков по отношение на аферата с гръцкия имот на президента Росен Плевнелиев. Това стана в предаването му ДикOff по "Нова телевизия", гост на което бе самият Бареков.
Според тях парите за къщата в Халкидики са били преведени по банков път - през месец октомври 2007 г.  - общо 750 хиляди евро. Както е известно, Бареков от своя страна лансира в обществото други документи, според които тези пари са били платени в брой.
Двамата размениха остри думи. Бареков изрази съмнение, че документите са автентични. Диков му отвърна, че те са от същото място, от което и неговите - от данъчните власти на Гърция. Той обяви: "Тези документи нищо не доказват. Ако успееш да докажеш, че е така, печелиш приза за адвокат на президента, ти се справяш по-добре от адвокат", каза той иронично.
Диков от своя страна заяви, че Тв7, която изнесе данни за имотите на Плевнелиев, прави "поръчкови разследвания".
По-рано двамата си размениха закачки за външния вид:
"Върнал си си формата, бях ти направил забележка, че си позапуснал формата си. Сега трябва да ти кажа, че си добре - имаш младо гадже, чета по вестниците", каза Бареков. Самият Диков обяви, че тези статии са "неверни".
Преди това Диков го приветства като "красива девойка, руса, 175 см", очевидно засегнат от забележката, която журналистът-политик му отправи в предния им разговор