четвъртък, 17 октомври 2013 г.

Антипропаганда!

Орешарски раздава автографи в парламента, пускат и рокли с неговия лик

Разгорещен фен на министър-председателя Пламен Орешарски нахлу в кулоарите на
парламента, за да вземе автограф от него и да спретне мини-шоу за пред медиите.
"Моля ви, днес е стотният ден от нашия контрапротест. Подпишете ми се на тениската" - с тези думи се обърна към премиера неговият привърженик, за когото стана ясно, че се казва Александър Кръстев.
Видимо в добро настроение след като днешният вот на недоверие към правителството му не мина, Орешарски охотно подписа тениската на господина. След това с нескрито удоволствие му благодари за подкрепата.
Присъстващите журналисти се зачудиха как фенът на премиера е успял да преодолее гардовете на Националната служба за охрана (НСО), които пиле не дават да прехвръкне край парламента от началото на протестите.Някои от тях дори се разгневиха и се развикаха срещу премиера: "Докога ще давате автографи. Кой е този човек?", крещяха представители на различни медии. Орешарски посрещна укорите с усмивка.
"Няма да кажа кой ме пусна. Това си е моя работа. Защо да не може обикновен човек да влезе в парламента. Депутат ми уреди да вляза. Но не питайте повече", поясни по-късно пред журналисти Кръстев. Орешарски също не даде обяснение кой е човекът.
"В момента подготвяме къси роклички с лика на Орешарски, ще ги продаваме и тях. 2500 са рокличките, толкова са момичетата на късмета в България. Тениската струва 30 лева", разказа пред смаяните репортери Кръстев.
Той обяви, че е собственик на фирмата-производител на тениските и рокличките.
Сред пиар средите се заговори, че акцията, която предизвика бурни реакции сред журналистите в парламента, е част от новата стратегия на правителството за комуникация с обществото, за осъществяването на която някои представители на управляващите вече намекнаха.