сряда, 30 април 2014 г.

Май намериха изчезналия "Боинг"

Австралийска компания заяви, че е локализирала останките на мистериозно изчезналия „Боинг“ на Malaysian Airlines. Според информацията, те лежат на океанското дъно в Бенгалския залив- район, намиращ се на ръба на северната час от първоначалната зона за претърсване след изчезването на машината. Мястото обаче се намира на хиляди мили от района, върху който са се съсредоточили властите.Техническата фирма GeoResonance твърди, че нейна сензорна технология е открила останките от самолета в Бенгалския залив, на 118 мили южно от Бангладеш. От там добавят, че разполагат със снимки на мястото отпреди пет дни, на които се вижда че останките са се появили на мястото между 5-и и 10-и март. Самолетът се разби на 8 март.

Компанията не твърди категорично, че това е полет MH370, въпреки това, информацията трябва да се проучи“, заявиха от GeoResonance в изявление. Директорът на компанията Дейвид Поуп каза, че е обнародвал публично информацията, защото почувствал, че властите я неглижирали. „Ние сме голяма група от учени, а ни игнорираха, смятаме, че наш морален дълг е да съобщим нашите открития на властите“, каза той в ефира на Си Ен Ен.

Технологията на GeoResonance обичайно се използва при изследването на океанското дъно за залежи от минерали, газ и петрол. Новината за откритието на фирмата бе съобщена, когато международните издирвателни екипи, събрали се в Пърт, се изправиха пред възможността останките от самолета никога да не бъдат открити.