понеделник, 26 май 2014 г.

Искам Момчил Неков за евродепутат

След  разместването на листата  на БСП и ироничното преобръщане на нещата така, че 15 в
листата е вече първи. БСП ще го накара да се откаже - нека го подкрепим като избран за евродепутат.
Вече е създадена Фейсбук страница:“ Искам Момчил Неков за евродепутат“-https://www.facebook.com/momchilnekovMEP 
Припомням, че лидерът на БСП Сергей Станишев изненадващо събира по-малко преференциален вот от никому неизвестния кандидат на КБ Момчил Неков, под номер 15 в листата. Причината според наблюдатели е, че много избиратели са отметнали "номер 15" и на двете места в бюлетината - и в квадратчетата за партии/коалиции, и в кръгчетата за преференциален вот.
Кой е Момчил?
Роден е през 1986 г. в Силистра, завършил е Международни икономически отношения в Университета за национално и световно стопанство. В момента е докторант към Философския факултет в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Автор е на две книги - "4х4 – БСП след 1989" и "От първо лице". Втората представлява анализ на организационното развитие и вътрешнопартийната демокрация върху всички основни партии в България след 1989 г.

Неков е член на БСП в столичния район "Изгрев" и работи в Комисията за защита на личните данни.

"Изборът на 27-годишния Момчил Неков от Силистра показва само едно - БСП не успя да обясни на своите симпатизанти как да гласуват. Технологията на избора, преференциите и дори невероятните 3.6% за Българската евролевица показват, че ни липсваше добра разяснителна кампания", написа активист на БСП в социалната мрежа "Фейсбук".