неделя, 14 декември 2014 г.

Симеон Сакскобургготски припадна на литургия в манастир край Асеновград

Бившият министър председател Симеон Сакскобургготски е припаднал на литургията в манастира "Св.Св. Кирик и Йолинта" край Асеновград. Той е бил прихванат и отведен в странична стая на светата обител.
Това са сторили шефът на пловдивската полиция Пламен Узунов и депутатът от ГЕРБ Здравко Димов. На мястото на инцидента има линейка и трима лекари.

Днес Патриарх Неофит, пловдивския митрополит Николай и духовници от висшия клир отслужват празнична литургия в манастира.
Когато митрополит Николай произнасяше благодарствена реч се обърна лично към него. На царят му прилоша и с помощта на миряни беше изведен извън храма.

"Тук е негово величество царят на българите Симеон Втори. Вашето присъствие е знак, че когато царят на българите е тук, това означава, че и държавата е тук. Уверявам ви, Ваше Величество, че църквата разбира статута на царя и винаги се молим за вас, но други не го разбират", каза митрополит Николай. В този момент Симеон Сакскобургготски пребледня като платно и подкрепян от свещеници и миряни бе изведен от претъпкания храм, в който едва се диша от народ.

Бившият премиер бе отведен в покоите на манастира, за да се съвземе.