петък, 9 януари 2015 г.

Братята терористи са мъртви, заложницата е жива! Обновява се! На живо


Край на заложническите драми в Париж!

Спецчасти убиха терористите от "Шарли ебдо" и "Хипер кашер"


Антитерористите предприеха атака срещу сградата в градчето Дамартен ан Гоел, в която се укриват убийците от "Шарли ебдо". При атаката са ликвидирани убийците на журналистите.
В момента полицейски коли и линейки напускат мястото. Заложникът е спасен.

Атаката започна малко след като по покривите на съседните сгради се появиха снайперисти. Преди това полицейските сили бавно стесняваха обръча около сградата, евакуирайки всички в околността. Успешно бяха изведени и децата от намиращото се наблизо училище.

Стрелба е чута и в района на супермаркета в Париж, където мъж държи неопределен брой заложници. Си Ен Ен показа кадри на притичващи по улиците хора, които изглеждаха като току-що освободени заложници.

По всичко личи, че френските служби за сигурност са решили да предприемат действия
едновременно на двете места. Очаква се всеки момент операциите да приключат.

Най-малко четирима заложници са мъртви



Четирима от заложниците в Париж са били открити мъртви. За това съобщава Ройтерс, като се позовава на полицейски източници. На местопрестъплението в еврейското магазинче все още върви оглед.

Представителите на спечастите в Париж, които цял ден държаха на мерника си малко магазинче със заложници, са реагирали на своя глава, разбирайки, че братята Куаши са мъртви. Опасявали са се, че терористът Амеди Кулибаи можа да започне да убива, научавайки за смъртта на съратниците си.


НА ЖИВО!