сряда, 11 март 2015 г.

Заместник на Лазаров става главен секретар

"Запознах се с няколко възможности, избрала съм една, чиято биография ми е направила най-силно впечатление. Тази кандидатура е от досегашния екип на министър Вучков, мисля, че това също е знак за приемственост." 

Журналисти разпознаха в тази "възможност" Георги Костов, досегашен заместник на Лазаров, за който е известно, че се е ползвал с доверието на Вучков.

Това заяви по отношение на новият главен секретар новоназначената министърка на външните работи Румяна Бъчварова, която говори за пръв път в това си качество пред журналисти на трибуна в парламента. Именно приемствеността тя отбеляза като свой приоритет при стъпването в длъжност:

"Много държа да има приемственост в работата на МВР. Първо, защото с министър Вучков сме работили много близко заедно, бяхме в една листа на последните избори, и споделяме общи идеи. Второ, защото ценя това, което той започна."

Бъчварова отбеляза, че по тази причина ще продължи да работи с екипа на бившия вече министър Вучков. Тя заяви, че не може при всеки нов министър да се започва наново, и че трябва да има надграждане в работата на иституциите.

"В същото време, няма да се окажа от реформата, защото смятам, че за нея няма алтернатива. МВР е изключително голяма структура, с изключителни отговорности, но за да може да работи по-добре, трябва да бъде по-добре организирана като институция", заяви Бъчварова.