четвъртък, 12 март 2015 г.

Сръбският президент: Цветан Василев не е извършил престъпление у нас

"Инвестицията, направена от Цветан Василев в стъкларската фабрика в Парачин, е много
добра."

Така сръбският президент Томислав Николич отговори днес на въпрос на БНР дали случаят с банкера, който се укрива от българското правосъдие в Белград, няма да повлияе негативно върху двустранните отношения. Николич заяви това на среща с пристигналия на визита в Сърбия български президент Росен Плевнелиев.

Същевременно Николич изтъкна, че който е извършил престъпление, трябва да отговоря там където го е направил.

"По сръбското законодателство той не е направил престъпление. Вероятно в България е направил престъпление и там ще отговаря. Бог ми е свидетел - не съм ви карал да ме питате това. Знаете че в някои вестници в Сърбия се появиха статии за "Томиния българин", който е едва ли не причинил престъпление и ограбил България", добави Николич.

Василев стана известен в западната ни съседка като "Томиният българин" поради близостта му с Томислав Николич. Сърбите наричат държавния си глава Томо.

"Наистина съм виждал този човек само два или три пъти в живота си. Но продължавам да мисля, че инвестицията от негова страна беше много добра, отлична дори. И че такива инвестиции трябва да бъдат насърчавани. А това какво е поведение той има в своята държави - това е работа на самата нея. Сърбия се грижи някой да не извърши престъпление на нейна територия", каза президентът на западната ни съседка.