сряда, 8 април 2015 г.

Започна погребението на княз Кардам Търновски! Видео

Починалият вчера Кардам Търновски, най-големият син на Симеон Сакскобургготски, ще бъде погребан днес в тесен семеен кръг. Тялото му беше откарано в параклиса към моргата на Сан Исидро в Мадрид.

Погребението ще започна в 12:30 часа в Мадрид. Траурната церемония беше предшествана от бдение, на което присъстваха испанската кралица София и инфантата Елена.

Опелото ще бъде извършено от митрополита на Испания и Португалия Поликаро от името на вселенския патриарх Вартоломей в гръцката църква свети "Адрей Първозвани" в Мадрид.

Княз Кардам почина вчера в мадридската болница „Санчинаро" в резултат на белодробна инфекция, както и в следствие от дългогодишното му обездвижване. Той преживя тежка катастрофа през 2008 година, от която не успя да се възстанови. Съобщение за кончината му се появи на страницата на Симеон Сакскобургготски.


Калина, дъщерята на Симеон Сакскобургготски, не успя да пристигне от Мароко за поклонението пред тленните останки на брат й Кардам Търновски и да го изпрати в последния му път. Тя живее там заедно със съпруга си Китин Муньос и сина си Симеон-Хасан.

Семейството е по-обединена от всякога в болката по първородния син, чиято смърт е настъпила внезапно, в рамките на няколко часа, пише Hola.

От вчера в параклиса минават много хора, които си вземат последно сбогом с Кардам и изказват съболезнования на децата му и вдовицата. Мириам Унгрия бе до последно до съпруга си и издържа стоически шестте години, през които той бе на легло.


Снощи около 22 часа в храма пристигна и испанската кралица София заедно с инфантата Елена.

Обновена!

ВИДЕО