петък, 16 октомври 2015 г.

Валери Симеонов: Да се стреля на месо на границата

Винаги, когато има лица, които преминават незаконно българската граница и не изпълняват разпорежданията на родните гранични полицаи, трябва да се стреля на месо. Това каза пред Би Ти Ви лидерът на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Думите му са по повод инцидента край Средец, при който имигрант загина от изстрел на полицай.

"За мен тези гранични полицаи са си изпълнили перфектно задълженията и трябва да бъдат предложени за медал. Мигрантите от снощния инцидент не са никакви бежанци, а просто авантюристи, които са тръгнали да търсят някъде по света на баницата мекото. Няма никакви бежанци, които стоят под дърветата и чакат някой да им занесе нещо за ядене. Както се вижда, повечето мигранти, които са тръгнали за страната ни, са хванати. Иначе всеки може да си говори, каквото иска", допълни Симеонов.

Той изтъкна, че това са хора на по 20-30 години, въоръжени. (МВР не е съобщило задържаните да са били въоръжени - б.р.)

"Естествено, че трябва да се стреля на месо, тъй като не се изпълняват разпорежданията на граничния полицай. Това е свещената българска територия, която никой няма право да нарушава", каза лидерът на ПФ.

На учудването на водещия Валери Симеонов отговори така:

"Да чакат да ги разстрелят тях ли или да ги намушкат? Това ли да чакат? Нали знаете за случая? Неотдавна имаше двама намушкани български граждани."

Водещият намекна, че има и други методи като например усилване охраната на границата.

"Ако вие тръгнете с оръжие срещу мен, какви са другите методи? Да падна на колене да ви моля ли?", контрира Симеонов.

Лидерът на "патриотите" бе помолен да коментира и поведението на бившия си съмишленик Волен Сидеров. Става дума за скандала, при който националистът и съпартиецът му Десислав Чуколов се опитаха да извършат граждански арест с мотива, че в будка в центъра на София се продавали наркотици.

"Докато беше под моето благотворно влияние не беше такъв. Нали знаете, алкохолът дава криле", каза Симеонов.