сряда, 14 октомври 2015 г.

Цветанов и Борисов пригласят на медиите на Пеевски

Според Радан Кънев излязлата информация за кандидат-кмета на Реформаторите във Варна Чавдар Трифонов, че има осъдителна присъда за шофиране в нетрезво състояние е черен пиар.

"Черен пиар е да се извади информация отпреди 8 години, да се извади 10 дни преди изборите, срещу кандидата, който качва най-бързо, сигурен участник на балотажа. Това излиза през медиите на Пеевски като фронтална атака. Чавдар е с най-големи шансове. Знам за тази присъда. Реабилитацията по тази присъда е насъпила през 2010 г. Който я е използвал, няма право да я притежава. В съдебното му досие не съществува думата "осъждан". Чавдар ще спечели много. Това е същото като партийната книжка на Софиянски", каза Кънев.

Според него именно Пеевски разделя десницата.

"Всички медии на Пеевски от повече от година се опитват да вкарат пробойна между ГЕРБ и Реформаторите. Изглежда, че успяват да го направят. Който плаща днес на медиите на Пеевски, утре ще плаща на фирмите на Пеевски, ще им отваря "лафките" в градовете си. Медиите на Пеевски имат само един враг. Този враг са кандидатите на Реформаторския блок. Дребнаво политически ние печелим от това", коментира Кънев.


"Г-н Цветанов в момента приглася на медиите на Пеевски. Не мога да го обвиня, че им плаща. Приглася им срещу десни кандидати", каза Кънев.


Според него Бойко Борисов също приглася на този черен пиар и се е опитва да защити Цветанов, заради включването му в атаката срещу Трифонов. Кънев е убеден, че от страна на Цветанов това е голяма грешка и по този начин "той се застреля в краката".