четвъртък, 15 октомври 2015 г.

Сидеров прекъсна заседанието на ВСС

Волен Сидеров влезе в редовното заседание на Висшия съдебен съвет. Каква е причината към момента не е ясно, но от кадровия орган съобщиха, че депутатът е поискал да бъде изслушан.

Волен Сидеров поиска имунитета на главния прокурор Сотир Цацаров и пред Висшия съдебен съвет (ВСС). Партийният лидер се яви на редовното заседание на ВСС и помоли една пета от висшите магистрати да поискат отстраняването от длъжност на Цацаров, за да може той да бъде разследван за прикриване на имотна сделка на съпругата му от преди две години.

„От този момент не вярвам в безпристрастността на съдебната система", обяви Сидеров пред ВСС, като призова магистратите да направят истинска съдебна реформа и тя да започне от справедливост за него.

Пред сградата на съвета, от около час, група младежи са разпънали плакати с послания срещу главния прокурор. Сред призивите са „Цаца, лови престъпници, не Волен”, „Цацаров, сваляй имунитета”, „Цацаров - американска марионетка”.

В понеделник прокуратурата отправи искане за сваляне на имунитета на Волен Сидеров заради хулиганска проява от края на миналата седмица на ул. „Раковски”.

Обновена!