понеделник, 28 декември 2015 г.

Общински съветници протестират срещу закриването на Свиленградската митница

Общинският съвет на Свиленград прие декларация срещу намерението на Финансовото министерство да закрие Свиленградската митница, която съществува от 96 години.


В документа, изпратен до председателя на парламента Цецка Цачева, премиера Бойко Борисов, финансовия министър, директора на Агенция "Митници" и областния управител на Хасково, се казва, че закриването на митницата няма да доведе до премахване на корупционните практики. Според местните съветници би било много по-целесъобразно и ефективно административната и структурна реформа да се извърши на място в Свиленград.


Против закриването на митницата е и председателят на Общинския съвет Никола Динков, според който най-големият сухопътен пункт на Европа "Капитан Андреево" спира преминаването на големи пратки с наркотици и се предотвратяват много нарушения. Общинският независим съветник Живко Желев пък вече започна подписка за организиране на протести и блокада на граничния пункт. Декларацията не е подкрепена само от групата съветници на ГЕРБ.