четвъртък, 9 юни 2016 г.

Полина Карастоянова напусна Патриотичния фронт

/Таралеж/ 

Депутатката Полина Карастоянова напуска парламентарната група на Патриотичния фронт и става независим народен представител. Това съобщи председателят на парламента Цецка Цачева.

Вчера Карастоянова е подала заявление за напускане на парламентарната си група, след като от Фронта я изключиха от всички парламентарни комисии.

Причината за изключването са обвинения в лобизъм по отношение на изготвянето на законопроекта, който наложи ограничения за варенето на ракия. Според собствените й колеги Карастоянова защитавала големите производители на алкохол.

Като вече нечленуваща в парламентарната група Полина Карастоянова губи местата си като председател на Комисията по културата и медиите и като зам.-председател на Комисията по икономическа политика и туризъм. Очаква се патриотите да предложат за председател на Комисията по културата и медиите Славчо Атанасов.

След напускането на Полина Карастоянова парламентарната група на Патриотичния фронт ще разполага със 17 депутати.

В разпространена позиция до медиите Карастоянова благодари на всички, с които е работила досега в качеството си на шеф на комисията по културата и медиите.

"По повод на взетото от ПГ "Патриотичен фронт" решение мога категорично да заявя, че то има за цел да удовлетвори личната амбиция на председателя на групата, с когото имаме принципни различия. Те възникнаха още миналата година след неговото решение за самостоятелно явяване на местните избори, което доведе и до известните слаби резултати.

Основанията за решението на групата, които ви бяха представени вчера, са напълно безпочвени, а обвиненията в лобизъм са елементарно клише. В съответствие с европейското законодателство, Законът за колективното управление на авторските права има за цел да създаде ясни правила, които гарантират авторските права на творците".

Това казва още Карастоянова.