петък, 9 февруари 2018 г.

“Лет ит би”: BiT спира всички предавания от днес

Всички предавания на BiT са спрени от днес. В ефир остават само новините на телевизията, а между тях се излъчват записи на стари предавания.

Решението е на новото ръководство на медията, което срещна за пръв път с екипа малко преди обяд. По време на разговора станало ясно, че ръководството харесва само новинарската част от програмата и затова засега остава само тя.

Вчера бе официално съобщено, че телевизията е продадена от създателите си - братята Павел и Румен Вълневи, на нов инвеститор. Неговото име не бе посочено в съобщението за смяната на собствеността, но според различни източници това е телевизионният продуцент Мирослав Янев.

Николай Марков – бивш служител на НСО - пък съобщи, че в 11 ч е трябвало да гостува заедно с адвокат Марин Марковски в предаване на медията. Вместо да бъде поканен в студиото, той станал свидетел на следната картинка:

На влизане на паркинга на телевизията с автомобила ми в 10.45 часа, бях засечен от кортеж луксозни возила, управлявани от здрави гологлави интелигенти, които охраняваха новия собственик. С влизането си в телевизията беше издадена светкавична заповед за прекратяване на всички предавания освен новините. Настана хаос и объркване, който съм преживял и в ТВ7, лично. Видимо, теорията на жеста не е позната на тъмните балкански субекти!


Така стоят нещата в почти европейската ни държава,свободата на словото, независимите медии и никак независимите от властта новоназначени олигарси...

И последната свободна телевизия си замина: