четвъртък, 23 август 2018 г.

Нов скандал в редиците на "патриотите" - от партията на Валери Симеонов категорично против новата шефка на Агенцията по вписванията


Нов разнобой в рамките на властта - партията на вицепремиера Валери Симеонов - НФСБ, излезе с остра декларация по повод назначението на Габриела Козарева за шеф на Агенцията по вписванията, след като предишната титулярка - Зорница Даскалова, подаде оставка заради срива на Търговския регистър.

Номинацията на Козарева бе представена като предложение на "Обединените патриоти". Според неофициалната информация тя е била предложена от партия "Атака".

Премиерът Бойко Борисов, с чиято заповед Козарева бе назначена, сам обяви, че не я познава, а кандидатурата му е била "подадена" от коалиционните партньори.

От НФСБ обаче са категорични, че името на Козарева не е било обсъждано нито в политическия съвет на "Обединени патриоти", още по-малко на Коалиционния съвет на управляващата коалиция, който е  във формат "Обединени патриоти" и ГЕРБ. Партията на Симеонов възразява срещу лансирането на кадри "през задния вход", отказва да носи отговорност за това назначение и адресира тази отговорност към партия "Атака".

"Считаме подобно поведение за недопустимо, защото руши доверието в управляващата коалиция и не е полезно за държавата", пише още в документа.