събота, 30 януари 2021 г.

Отговорът(1): Тази бабичка е най – възрастният сериен убиец в света!

Днес попитах "С какво си мислите, че е известна тази възрастна жена"?

Ето и отговора:


Баба Анушка е 90-годишна и е сериен убиец от малкото село в Сърбия Владимировац. Тя продава "любовни отвари" на жени с брачни проблеми, съдържащи арсен, който убива съпрузите им след около 8 дни.  Смята се, че тя е убила между 50 и 150 мъже. Задържана е през 1928 г. на 90-годишна възраст и осъдена на 15 години затвор през 1929г. Освободена е поради старост, след като прекарва осем години в затвора.

Анушка си прави лаборатория в едното крило на къщата си след смъртта на съпруга й и си печели репутация на лечител и билкар в края на 19 век. Тя е била много популярна сред съпругите на фермерите, които са търсели нейната помощ за здравословни проблеми и тя печели прилични доходи. 

Произвежда лекарства и смеси, които са разболявали  младежи достатъчно, за да избегнат военна служба. Също така продава отровни смеси, които тя нарича "вълшебна вода"  или "любовни отвари". Продава така наречената „вълшебна вода“ най-вече на жени с брачни проблеми и съпрузите им  обикновено умират след около осем дни.

„Любовната отвара“ на Анушка съдържа арсен в малки количества и някои растителни токсини, които са трудни за откриване. Когато й кажат за проблем с брака, Анушка пита клиента си: „Колко тежък е този проблем?“, Което означава „Каква е телесната маса на жертвата?“ След това

Това е стар вестник
с информация за осъдената
баба Анушка

тя успява да изчисли необходимата доза.  

Жертвите на Анушка обикновено са мъже, обикновено млади и здрави. Нейни клиенти твърдят по време на процеса й, че не знаят, че нейната „магическа вода“ съдържа отрова, но вярват, че тя има някакъв вид свръхестествени сили да убива хора. Отварите на Анушка са убили между 50  и 150 души.

 

През 20-те години на миналия век Анушка е имала свой „агент по продажбите“, жена на име Любина Миланков, чиято работа е била да намира потенциални клиенти и да ги води  в дома на Анушка.  Цената на "вълшебната вода" на Анушка е варирала между 2000 и 10 000 югославски динара .