четвъртък, 21 октомври 2021 г.

Али Бегов и 40-те кръчмари

 Когато след години летописци пишат за пандемията в България могат да нарекат този период "Ревът на кръчмарите". По-дългото описание ще е  "Протести на кръчмарите и десетки хиляди жертви". 

Единственото константно през цялата пандемия до сега е "ревът на кръчмарите". 

От първия ден до сега. Непрестанен рев за обороти и пари. 

Над 20 хиляди души загубиха живота си, поне още толкова едвам се спасиха, хиляди загубиха работата си, но ние слушаме непрекъснато за недоволството на кръчмарите. Намалиха им ДДС-то, от първия ден получават безвъзмездна помощ и всички си затварят очите, че не спряха да нарушават всички мерки. Обаче ревът се засилва. 

Всъщност както в приказката за Али Баба и 40 разбойника и тук е Али Бегов и около 40 кръчмари с баровски обекти в цялата страна. Останалите с малките заведения ги следват, защото те и без пандемия си нямаха обороти. Тези кръчмари са свикнали на големи пари и не са склонни да жертват и 1 стотинка. Използват популизма на 80% от политиците и ги изнудват с протести. 

Време е да дойдат волеви и смислени политици. И да се знае, че алчните хора са нещастни хора. Те никога няма да изпитат удовлетворение. Винаги оборотът им ще е недостатъчен.