понеделник, 20 юни 2022 г.

Украйна ликвидира елитни спецчасти на руската ФСБ!

 Армията на Руската федерация продължава да понася големи загуби във войната с Украйна. Има данни за ново голямо поражение на елитните специални части на ФСБ на Руската федерация. Това е написано от руския милитаристичен телеграмен канал "Розич", който подкрепя агресията срещу Украйна, съобщава Диалог.

"Вчера, по време на специална акция, бяха убити офицери от руските специални части", каза източникът. Той каза, че подробностите за поражението на групата "няма право" да се обявят. "Починаха... някои от най-ценните диаманти в Русия, които се сражаваха от години, те са елитът", добавя Розич.

Един от мъртвите вече е известен. Той е командир на ликвидираната група. Става дума за старшия оперативен директор на 2-ри отдел на дирекция "А" на Централната служба за сигурност на ФСБ на Русия Иля Цуприка.

Дирекция "Алфа" ("А") на Центъра за специални цели на ФСБ е предназначена да извършва специални  операции с повишена сложност, включително в "горещи точки". Трябва да се отбележи, че Кремъл крие загубите на окупационния си контингент в Украйна. Тези цифри обаче се публикуват от украинския генерален щаб. Според официалния доклад сутринта на 19 юни руските въоръжени сили вече са загубили около 33,6 хиляди убити.