петък, 25 ноември 2022 г.

При проверката в сградите на Московско - украинската църква са хванати "на калъп" секретарят на епархията Никита заедно с гол хоров певец

Служители на Службата за сигурност на Украйна проведоха контраразузнавателна дейност на територията на Черновци-Буковинската епархия на УПЦ-МП ( Украинската православна църква на Московската патриаршия). Това съобщи сайтът на специалната служба в петък, 25 ноември.


Хваната е кореспонденция на ръководителите на епархията с московските куратори, в която те получават "наръчници" за особеностите на провеждането на църковни литургии след пълномащабно нашествие.



Представители на Руската православна църква са поставили за задача да се ангажират с дезинформация за обществено-политическата ситуация в Украйна и ситуацията на фронта. По-специално, те са поискали свещениците на УПЦ да отрекат въоръжената агресия на Русия в Украйна, да говорят за предполагаемото потисничество на "московската църква" и т.н., се казва в доклада.

Освен това по време на проверката на компютрите на ръководството на епархията са били открити фотокопия на удостоверенията на рашистите, участвали във военните действия срещу украинските войски. Сред тези документи са удостоверенията на "Героя на Русия", подписани от руския министър на отбраната за "завземането на Крим" през 2014 г., отбелязаха от специалната служба.

Посочено е, че наказателното производство се провежда за държавна измяна.

По време на акцията е имало и  "забавен нюанс"


В килията на митрополит Мелетий секретарят на епархията Никита е бил хванат да се отдава на любовни удоволствия заедно с гол хоров певец, се казва в доклада.



Това са същите рашисти, дето уж се борят срещу джендъри и "гейевропа".

Може да подкрепите блога "Таралеж - Дани Иванов" с дарение!