четвъртък, 8 декември 2022 г.

Подробно за неуспешния руски пуч в Германия! Немският княз, българският цар Симеон и КГБ

На 7 декември повече от 3000 полицаи и войници от специалните части извършиха обиски едновременно на 130 различни места във Федерална република Германия, в т.ч. в къщи, офиси, складове - и извършиха поредица от арести. Ядрото на заговора включва около 52 души.


Хайнрих Ройс беше сред 25-те вече задържани. По странно съвпадение този персонаж е връстник на руския узурпатор. Но за разлика от кремълския чекист, немският пучист е истински принц, който носи името Хайнрих ХIII Ройс. Той представлява страничен клон на благородния род Ройс от Тюрингия. Повратните точки в историята на това благородно гнездо, чието име, между другото, се превежда като "руски", бяха две събития. Първият от тях е премахването на монархията през 1918 г. и падането на кайзерска Германия.

И вторият удар беше нанесен от падането на Третия райх и пристигането на съветските чекисти в Източна Германия. Именно НКВД отвлича и след това ликвидира част от представителите на рода, а друга част е взета под опеката и надзора на ЩАЗИ, ПГУ, КГБ и ГРУ. Вероятно Хайнрих Ройс е агент на съветско-руските специални служби и дори може да поддържа връзка с чекист номер едно от Санкт Петербург.

В същият ден българският монархически наследник Симеон прие за среща представителите на руския диктатор Путин. Бившият български монарх най-нагло си направи снимки за спомен с посланичката на Путин в България Митрофанова и пратеници на подопечния на Путин патриарх от КГБ Гундяев/Кирил. 


Това съвпадение е много навременно, за да напомни на българите за многобройните информации, че Симеон е агент на руските служби и в годините на изгнаничество е работил за КГБ. Така се обяснява и многократно заявяваната позиция от него в подкрепа на руските терористи и диктатора Путин.

Заговорниците, които са планирали да превземат централните власти в Берлин с въоръжени средства е  трябвало да провъзгласят възстановяването на монархията и възкачването на трона на Хайнрих XIII. Крайно дясната екстремистка група Patriotische Union, която също се нарича Der Rat (Съветът) е опора на монархическото правителство. За да вземат властта, райхсбургците, наброяващи около 20 000 души са искали да предизвикат хаос и гражданска война в Германия. Идеалът на държавното устройство за тях е монархическият Германски райх по модела на 1871 г.

Заговорът е започнал през ноември 2021 г. Въпреки че руската пропаганда представя провала на пуча като "оперета" или "африкански пуч", всъщност подготовката за превземането е била много сериозна. От първите материали на антитерористичната операция „Сянка“ става известно за вербуването на бивши и действащи войници от Бундесвера и полицията в редиците на изпълнителите на преврата. Те са преминали системна бойна подготовка на стрелбища. По канали, включително от Италия и Австрия, в ръцете на екстремистите са попаднали оръжия и скъпи телефони Iridium, способни да работят дори при изключена електрическа мрежа.

Щурмовите групи е трябвало да ликвидират федералното правителство и канцлера Шолц. В плановете на пучистите кървавият сценарий се е смятал за основен.

Случаят с Райхсбюргерите определено ще определя за дълго време контурите на политическите процеси в Германия. И в бъдеще, разкриването на много подробности, показващи руските корени на идеята. Освен принц Хайнрих XIII, който е не само под контрола на ГРУ/ФСБ, но и далечен роднина на Павел I, идола на сегашния руски цар, има и връзки с Москва.

Помощник на пучисткия монарх е била рускинята Виталина Б., която е поддържала връзка с руския център.

Феновете на Русия участвали в пуча, включително бившият депутат от проруската партия AdH Биргит Малзак-Винкелман. След преврата тя е трябвало да стане министър на правосъдието в правителството на Хайнрих XIII. Характерно е, че по време на периода на блокиране бойци на AdG щурмуваха правителствени сгради.

Важно е да се посочат руските шаблони, върху които е изграден германският заговор. В хода на подготовката за преврата на Райхсбургер руските специални служби са използвали уменията на своите подопечни от екстремистката групировка QAnon в САЩ, които щурмуваха Капитолия през януари 2020 г.

Ключовата роля на Руската федерация в искането за сваляне на германското правителство е извън съмнение. Особено на фона на това как яростно крещят московските пропагандисти: „Не сме ние!“, лансирайки детински отговори в информационното пространство.

Бъдете сигурни, че Русия ще използлва всички възможни методи, за да дестабилизира Европа. Идеален коз на руснаците са бившите низгвернати монарси и благородници, които са готови на всичко, за да си върнат властта.

*Част от материала ползва общодостъпна информация от мрежата.

Блогът се издържа единствено от дарения. Не получава финансиране и не публикува реклама. Може да подкрепите блога "Таралеж - Дани Иванов" с дарение!