понеделник, 30 януари 2023 г.

"Русский мир": В окупирания Мелитопол "кадировците" изнасилили руска тв журналистка и пребили оператор!

Във временно окупирания Мелитопол (Запорожие) бойците на Кадиров от батальон "Ахмат" изнасилили руската тв пропагандистка от НТВ Олга Зенкова и пребили оператора Артьом Епифанов.


Тази тема в Руската федерация е забранена да бъде отразявана в новините, но телевизията вече се е обърнала към Следствения комитет на Русия.


Както е отбелязано в изявлението на НТВ пред Руския следствен комитет, пропагандистката Олга Зенкова и операторът Артьом Епифанов били в града по редакционна задача. На 17 януари те вечеряли в ресторант "Воронцовски", когато били нападнати от окупаторите, които се представили като "бойци на батальона "Ахмат".

В резултат на нападението операторът Епифанов е получил средни наранявания, а тв пропагандистката е бил изнасилена. Според телевизията контролираните от окупаторите "правоохранителни органи" са отказали да разследват този случай, а назначеният от Русия за шеф на окупационната администрация Балицки е пренебрегнал жалбата.

Сайтът на НТВ отбелязва, че Олга Зенкова наистина работи за тях. Родена е в Екатеринбург на 21 юли 1983 година. Зенкова е записана, като"телевизионен водещ". На сайта на НТВ тя е поставена в рубриката "кореспонденти в регионите".

Нещо повече, Зенкова е санкционирана от Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна за антиукраинска пропаганда. 

Епифанов работи и по НТВ, и то дълги години. Снима пропагандни видеоклипове в окупираната част на Луганска и Донецка област.

Това е само един фрагмент от руската окупация в Украйна. Щом това правят на собствените си пропагандисти, може да си представите как се държат с украинците в окупираните територии.
Цялата тази мизерия се нарича "Русский мир", за който пропагандират и някои българи.

Може да подкрепите блога с дарение! Блогът се издържа единствено от дарения. Не получава финансиране и не публикува реклама!