събота, 18 март 2023 г.

По искане на Тръмп, руският "алкаш" Медведев написа, че е нужно свалянето на президента Байдън

Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев заяви, че е необходимо да се свали настоящият президент на САЩ Джо Байдън. В същото време той твърди, че публикацията, публикувана в канала му Telegram, е публикувана по искане на бившия президент Доналд Тръмп, наричайки го "полковник", пише The insider.


Така Медведев коментира две новини: за заповедта за арест на руския президент Владимир Путин в Хага, както и за изявлението на Тръмп, че на 21 март ще бъде арестуван бившият президент на САЩ. Медведев използва и политическия лозунг на Тръмп – "Да направим Америка отново велика" (MAGA, на руски: "Да направим Америка отново велика" или "Да върнем Америка към предишното й величие"). Тръмп активно го използва по време на президентската кампания през 2016 г.

"Задниците в Европа искаха да арестуват непознат и на 21 март ще арестуват своите в Америка. Върнете си страната, американци! В битка! Унищожи тиранията на Вашингтон! Изпратете на миризливата кофа за боклук на историята корумпирана клика от луди свински филистимци – баща и син Байдън! МАГА! P.S. Постът беше поставен по искане на кандидата за президент на САЩ полковник Даниил Федорович Тръмп", написа Медведев.

По-рано на 18 март Тръмп заяви, че на 21 март ще бъде задържан като част от процеса. Текстът на публикацията от социалната му мрежа Truth Social е публикуван от Ройтерс. Тръмп твърди, че е разбрал за предстоящото задържане благодарение на "незаконно изтичане на информация" от офиса на окръжния прокурор на Манхатън. Той призова привържениците си да протестират. Какъв случай е свързан с евентуален арест, не уточни бившият американски лидер. По-късно говорител на Тръмп заяви, че бившият президент не е получил официално уведомление за обвиненията, съобщи CNN.

По-рано окръжната прокуратура в Манхатън привика Тръмп да свидетелства по делото за "плащания за мълчание". Става дума за случай, в който през 2018 г. бившият адвокат на Тръмп Майкъл Коен получи три години затвор. В съда Коен заяви, че е платил пари за мълчание на няколко жени, които щели да говорят за интимна връзка с Тръмп. CNN твърди, че Тръмп може да бъде обвинен по делото, след което вероятно ще бъде освободен по собствено признание.

Може да подкрепите блога с дарение! 
Блогът се издържа единствено от дарения. Не получава финансиране и не публикува реклама!