неделя, 9 април 2023 г.

Съосновател на украинска онлайн банка, обеща над половин милион долара на този, който приземи дрон на Червения площад в Москва на 9 май

Един от основателите на украинската "Монобанк" и производител на дронове "Довбуш Т10" Владимир Яценко обеща да даде най-малко 20 милиона гривна (повече от 500 хиляди долара) на този, който ще приземи дрон на Червения площад в Москва на 9 май. За това, съобщава "Апостроф", цитиран от "Meduza".


По време на разговор с журналисти той припомни, че на 9 май ежегодно на Червения площад се провежда парад, в който участват военните. "Тоест, това ще бъдат, както казват те (руските власти), "легитимни военни цели". Затова призовавам всички, които са свързани с производството на БЛА - нека създадем "празник", каза бизнесменът.

Яценко заяви, че е готов да плати премия на украинския производител на дронове, чието устройство с помощта на военен оператор ще кацне на Червения площад на 9 май. В своя Facebook бизнесменът публикува и линк към колекцията в monobank за тези, които искат да увеличат размера на премията.

"Надявам се, че тази сума ще бъде справедливо разделена между производителя и военните оператори, които успешно ще изпълняват задачите, и ще бъде използвана за подобряване на безпилотните летателни апарати. За да се избегнат недоразумения, на крилата трябва да има украински лозунг, например "Слава на Украйна", "Слава на героите" и т.н. ", каза Яценко, отбелязвайки, че дронът Dovbush T10 ще излети "от конкуренцията".

Коментирайки съобщенията за падащ дрон в Нова Москва с надпис "Слава на Украйна", бизнесменът заяви, че това е "подготовка за парада".

🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама!  
Може да подкрепите блога с дарение