вторник, 16 май 2023 г.

ВВС на Украйна: Всичките 6 унищожени ракети Х-47 "Кинжал" летяха към Киев. Подробно

Командването на ВВС на Въоръжените сили на Украйна отбеляза изключително успешната работа на противовъздушна отбрана, защото всички ракети и щурмови дронове, които руснаците изстреляха по Украйна през нощта, бяха унищожени.


Това съобщи в ефира на "националния телетон" представителят на командването на ВВС на въоръжените сили на Украйна полковник Юри Игнат.

По думите му през нощта Русия е изстреляла шест аеробалистични ракети "Кинжал" от самолети МиГ-31К в посока Киев. Всички ракети са унищожени.

"Окупаторите атакуваха и с ракети "Калибър" от кораби в Черно море - всичките девет ракети бяха унищожени от нашите сили за противовъздушна отбрана. Противникът изстреля и три ракети с наземно базиране С-400 и "Искандер-М", които летяха по балистична траектория", уточни той.

Противникът изстреля и атакуващи дронове "Шахед-136/131". А преди ракетната атака разузнаването трябваше да се извърши от три дрона на оперативно-тактическото ниво Orlan-10, SuperCam, каза Игнат.

Както подчерта Юрий Игнат, тази атака за пореден път показа, че Киев остава приоритетна цел на противника. Ето защо столицата е добре защитена от сериозни системи за противовъздушна отбрана - всичко, което лети до Киев, е унищожено.

Припомням, че според Русия ракетата "Кинжал" се водеше "неунищожаема" от никоя ПВО по света.😆 Оказа се, че ПВО, която пази Киев унищожава 100% от ракетите "Кинжал".

🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
 Може да подкрепите блога с дарение