вторник, 23 май 2023 г.

Продължение на странния случай с руския терорист от ЧВК "Вагнер", опитал се да влезе нелегално в България: Присъда и освобождаване

Руският терорист от ЧВК "Вагнер", който се е опитал да влезе нелегално в България е осъден на 3 г. условно и освободен, като е настанен в бежански лагер, съобщават от проекта "gulagu.net". Случаят на влизането на наша територия на терориста от ЧВК "Вагнер" следя от вчера: Руска медия: В България е арестуван член на ЧВК "Вагнер", който може да е подготвял терористичен акт

"Бившият участник в терористичната организация ЧВК "Вагнер" с номер А-1780, който на 15 май се е опитал нелегално да влезе в България с паспорт на името на С. С. Горшенин, беше осъден на 3 години лишаване от свобода условно и освободен от ареста, но настанени в бежански лагер Това твърдят нашите източници", пишат от руската медия.


Актуална информация от бургаски правозащитници, дадена на проекта: "Преди седмица се проведе дело за нелегално преминаване на границата. Осъдиха го условно на 3 години. Върнаха му лични вещи и телефон. Настаниха го в бежанската Л. лагер, където са предимно сирийци. Той не може да излиза извън лагера Сега с него работят службите за сигурност на България. Той отказа помощта на правозащитници, каза, че ще се оправя сам. Поиска убежище в България.
Според впечатленията на колеги, самият човек не разбира добре какво прави: "Имах поръчка", „това е моята работа“.

Както беше съобщено по-рано, този човек също е държал при себе си медала "За храброст" (указ на В. Путин от 18.07.22 г.), медала „ЧВК Вагнер“ "За превземането на Попасная" и други документи на името на А. Ю. Моторигин.

Доста странен случай с терориста на Путин в България. 

🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
 Може да подкрепите блога с дарение