сряда, 24 май 2023 г.

NYT: Украински сили не са влизали на руска територия. Унищожена е руска пехотна рота. Партизаните имат незначителни загуби.

Украинските военни не са преминавали границата с Руската федерация по време на операцията в Белгородска област, съобщава The New York Times.


Според изданието въоръжените сили на Украйна са прикривали украинската граница само в случай на контраатака от руската федерация. А участващите в операцията руснаци (Легион/РДК) претърпели незначителни загуби, които не са се отразили на боеспособността им.

"Това е първата операция на легиона на територията на Русия и в бъдеще мащабът на нашите действия само ще се увеличава", заявява представител на "Свободата за Русия"  с бойното име "Цезар". Той добавя, че целите на операцията са постигнати.

Според "Цезар" боевете са продължили през целия вторник в района на Белгород, в резултат на което е унищожена пехотна рота от руската армия. Официално тази информация все още не е потвърдена. Украински служител заяви пред NYT, че в Киев се очаква повече информация - включително видео от дронове. 

На 22 май бойци от "Руския доброволчески корпус" и легион "Свобода за Русия" проведоха акция на територията на Белгородска област на Руската федерация. Те унищожиха граничен контролно-пропускателен пункт в Белгородска област на Руската федерация.

На своя канал РДК показаха техниката, с която уж беше "унищожена" от руснаците.


🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
Може да подкрепите блога с дарение