четвъртък, 20 юли 2023 г.

Американски разузнавач пише още през 2018 г., че (п)резидентът Радев е част от плана на Путин срещу Европа

Американският разузнавач Малкълм Нанс е написал в книгата си, “The Plot to Destroy Democracy” (”Заговорът за разрушаване на демокрацията”), още през 2018 г., че Румен Радев е част от плана на Путин за контрол в Европа. Това е втори разузнавач, който директно споменава Румен Радев, като агент на Путин за разрушаването на Европа. Първият беше руският генерал-лейтенант Леонид Решетников, който каза, че Радев може да изиграе роля за изваждането на България от ЕС.

Може би е време българските служби да започнат проверка на дейността на Радев, и ако се установи, че работи за интересите на Русия, да бъде предаден на съд и отстранен от длъжността си.


В ”Заговорът за разрушение на демокрацията” Нанс пише за българския президент Румен Радев, поставяйки го в контекста на плановете на Путин за влияние в Европа. По темата коментаторът казва:

“Много източноевропейски страни от бившия Варшавски договор имат проруски лидери, включително Румен Радев в България; молдовският Игор Додон, проруският лидер на Социалистическата партия и дори про-натовският лидер на естонската Центристка партия Юри Ратас. Но ядрото на плана на Русия е да впрегне бели етнически екстремисти като Брейвик в Западна Европа и да ги насочи към политическа дейност. С европейска политическа десница в джоба си Путин ще направи техния автократичен национализъм доминираща политическа сила на Запад.”

За книгата си Майкъл Нанс използва своя над 35-годишен опит в американското разузнаване и специализацията си по криптология, национална сигурност и контратероризъм.

При подготовката на книгата си Нанс е провел специално разследване и десетки интервюта с експерти в шпионажа. Целта – да докаже важната първа стъпка за дестабилизиране на Запада от Русия и да разкрие защо точно Путин е човекът, който да го направи.

🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
 Може да подкрепите блога с дарение