петък, 28 юли 2023 г.

CNN: Украинската контраофанзива в южната част на страната постигна забележителен успех през последните дни

Според CNN украинските въоръжени сили са стигнали до „зъбите на дракона“ в района източно от селата Нове и Харкове в Запорожка област. Фактът, че украинците успяха да изтласкат руските войски зад тази отбранителна линия, е ясен показател за успеха на контранастъплението, казват от медията.


В продължение на месеци сателитни снимки показват, че руснаците са инсталирали линиите "драконови зъби" на територията, която контролират в Украйна. "Зъбите" са разположени в три дълбоки реда, които се простират на стотици мили; От двете страни на бетонните линии руските сили също са изкопали масивни противотанкови окопи, казват CNN. 



Ясно е, че украинската контраофанзива в южната част на страната постигна забележителни успехи през последните няколко дни.

Докато я има способността на украинците да изтласкат руските сили зад линията на "драконовите зъби" е ясен индикатор, че контраофанзивата засега е успешна.

Отбранителната линия също представлява значително препятствие, което контраофанзивата ще трябва да намери начини да преодолее през следващите дни, седмици и месеци.

🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
 Може да подкрепите блога с дарение