четвъртък, 3 август 2023 г.

Юрисконсулт от партията на украинските "копейки" е арестуван за държавна измяна. Грози го доживотен затвор.

СБУ (Службата за безопасност на Украйна) задържа в Одеса юрисконсулта на "Партия Шария"- партия на украински "копейки" като нашето "Израждане", работил за военното разузнаване на Руската федерация.


Денис Сафонов е адвокат, преди това е бил консултант на депутатите от фракцията „Партия Шария“ в един от районните съвети на Одеска област. След пълномащабното нахлуване в Руската федерация той и съпругата му заминават за Симферопол. Там той е привлечен от опитен руски скаут Григорий Иванов.


След като получава позивната "Дизел" и аванс от 500 долара, Сафонов се връща в Одеса. Там той е давал на агресора цели за въздушни удари по града, наблюдавал е разположението и движението на украинските подразделения за противовъздушна отбрана, докладвал за последствията от „ударите“ на ракети и  безпилотни самолети-камикадзе.

Грози го доживотен затвор.


СБУ идентифицира и съпругата на предателя, която сега живее в Санкт Петербург и също сътрудничи на руските служби, като получава месечна заплата. Жената администрира канал в "Телеграм", който разпространява фалшификати за ситуацията в Одеса. Подготвя се и за нея обвинение за държавна измяна.

🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
 Може да подкрепите блога с дарение