събота, 5 август 2023 г.

Анонимен сигнал до Иво Инджев обвинява (п)резидента Радев, че през ЮАР е обслужил българска оръжейна пратка за руските терористи.

В коментарен материал от днес журналистът Иво Инджев публикува анонимен сигнал в блога му, в който се уличава (п)резидентът Радев, че е подпомогнал доставяне на българско оръжие за руските терористи през ЮАР.


Инджев пише: непознат за мен коментатор, подписан с vic_kaminsky, написа следното за посещението на Радев.

Публикувам сигнала до Инджев без редакторска намеса:

“1 off-topic, от пиленце изпод стряхата на един билдинг в UK, наричан в гилдията “Зикуратът”:

руZкият шурей, наш славний рЭзидент рундю казачока при скорошния си визит в ЮАР се пекъл не за параклиса, ни за ик. сътрудничество с държава с над 70% инфлация. Бил “фасилитейтър” на един  35,000т бълкер-контейнеровоз, чартиран в Либерия. Апр. 2023 в Бургас бълкерът товари боеприпаси стандарт Варшавски договор мейд ин РъБъ, от РъБъ оръж. търговец и медиен магнат, c купувач частна фирма в ЮАР. B Кейптаун е дотоварен с кюмюр за камуфлаж, и поема за Фарьорски о-ви. Собствеността на товара, без кюмюра, е прехвърлена на офшорката “Groom Technical, Inc”, регистрирана в Channel Islands. В открито море собственикът е сменен, съдът е пребоядисан и прекръстен (пълна фатмашка тъпота, при наличие на нуклеарно маркиране. Двойна фатмашка тъпота – да караш оръжие за раZия през ЮАР и офшорки в Channel Islands). Крайната дестинация на бълкера става АРХАНГЕЛСК, раZия. Фарьорите нямат армия, ни оръж. с-ми по ГОСТ/Варш. договор. Товарът е заряди за РПГ-9, БМ-21 “Град”, мини 82мм/120мм и снаряди 120мм, 122мм и 152мм. Същите, дето служебният рЭзидентский министер на отбраната митя стаянавич се кле, че не може ни да произведем, ни да дадем/продадем, щото ни трябват на нас, а и дефицит голям. Същите, що критично не стигат на Украйна за контраофанзивата.

Пилето рече, че тая фатмашка наглост на руZкия агентин рундю (по Държ. депт. на САЩ), плюс влизането с бутонки в темата Македония, Росенец и договора с БОТАШ (който е с ГАЗПРОМ де факто) яко вбесило едни наши съюзници. Тъй яко, че ако казачока се отървял само с пожизнен курорт под стража в някоя ЮАР-ска вила да преподава ведрина на нимфетки по шорти, и с конфискация на офшорните комисионни, трябвало да си хвърля фуражката и да черпи с бояришник кого завърне”. 

***
Ако може да се проведе разследване и се потвърди участието на Радев в такава сделка, трябва не просто да бъде свален от длъжност, но и незабавно предаден на съд.

🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
 Може да подкрепите блога с дарение