вторник, 8 август 2023 г.

Докато Путин разказва сказката, че води война срещу Запада, поддръжниците му продължават да се наслаждават на живота в същия Запад

The Washington Post: Путин засилва антизападната си реторика, представяйки конфликта в Украйна като екзистенциална битка със Запада за бъдещото оцеляване на Русия. Но междувременно Елена Исинбаева и други поддръжници на руския президент и неговите действия пренебрегват това, като продължават често да посещават домовете си в Европа или да пазаруват в Европа. 


Исинбаева живее в многомилионна резиденция на Канарските острови. Дъщерята и зетят на Борис Обносов, ръководител на руската корпорация "Тактически ракети", продължават да живеят в Прага. Бившият съветник на министъра на отбраната на Руската федерация Мария Китаева пътува до Унгария и Италия за пазаруване. 
Михаил Ходорковски смята, че санкционната политика срещу Русия е "несистематична" и "с лошо качество". Според него представителите на опозицията, които са преследвани в Русия, трудно получават възможност да се преместят на Запад, а представителите на елита на Путин, които предварително са издали европейски разрешения за пребиваване, "живеят добре на Запад и харчат там пари, откраднати в Русия".

🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
 Може да подкрепите блога с дарение