събота, 23 септември 2023 г.

Буданов: при вчерашния удар по щаба на ЧФ на РФ са ликвидирани най-малко 9 окупатори, а 16 са ранени. В това число генерали.

В резултат на атаката на Украйна срещу щаба на руския Черноморски флот в Севастопол загинаха най-малко 9 души и бяха ранени 16. Сред тях има и руски генерали. Това съобщи началникът на Главното разузнавателно управление на Украйна Кирило Буданов в ексклузивен коментар за украинската служба на "Гласът на Америка".


„Сред ранените е командирът на група генерал-полковник (Олександър) Романчук- в много тежко състояние. Началникът на щаба генерал-лейтенант (Олег) Цеков е в безсъзнание. Все още се уточнява броят на срочните военнослужещи, които не са служители на щаба. Това са военнослужещи, които са на служба, охрана и така нататък — те не са включени в списъка, който ви съобщих“,
каза Кирил Буданов пред „Гласът на Америка“.

Александър Романчук е командир на група руски сили в района на Запорожие и е повишен в чин генерал-полковник през 2023 г. Генерал-лейтенант Олег Цеков е командир на 200 ОМСБр брегови войски на Северния флот на ВМФ на Русия.

В същото време Буданов не потвърди съобщенията за предполагаемата смърт на командващия Черноморския флот на Руската федерация адмирал Виктор Соколов. В момента в ГУР няма информация за състоянието му.

На въпрос каква е ролята на партизаните и местните жители в планирането на атаката, Буданов отговори, че разузнаването събира данни от всички източници. „Ясно е, че източниците на агенцията са едни от основните“, добави той.

🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
 Може да подкрепите блога с дарение