четвъртък, 7 септември 2023 г.

При окупаторите ще е "весело". САЩ скоро ще доставят на Украйна нова партида касетъчни боеприпаси.

САЩ скоро ще доставят на Украйна нова партида касетъчни боеприпаси, съобщи The New York Time с позоваване на американски официални лица. 


"Сега, два месеца след като Съединените щати изпратиха първия транш боеприпаси на Украйна, за да се уверят, че нейните войски няма да останат без боеприпаси, трима американски служители казаха, че администрацията на Байдън планира да изпрати още", се казва в доклада.

В същото време изданието, позовавайки се на украинските военни, отбелязва, че касетъчните боеприпаси са се оказали много ефективни.

"Те са супер ефективни. Когато нашите момчета видят как ги използваме срещу врага, духът им се вдига", каза украинският морски пехотинец Сергий, участвал в боевете за Урожайне.

По-рано президентът на САЩ Джо Байдън каза, че подобни боеприпаси ще помогнат на украинската армия да продължи контранастъплението . Също така американските медии съобщиха, че САЩ планират да доставят на Украйна касетъчни боеприпаси за реактивна артилерия.

Във връзка с руската пропаганда около тези боеприпаси, трябва да се отбележи, че Русия също е използвала касетъчни боеприпаси както на линията на съприкосновение, така и за обстрел на цивилното население на Украйна.

🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
 Може да подкрепите блога с дарение