неделя, 3 септември 2023 г.

Руснаците потапят фериботи, за да оградят Керченския (Крим) мост. От ВМС на Украйна ги посъветваха, направо да потопят целия си Черноморски флот.

Опитите на руснаците да построят „морска ограда“ с помощта на потънали шлепове за защита на Керченския (Крим) мост няма да се превърнат в пречка за украинските сили за отбрана, каза Дмитро Плетенчук, говорител на Военноморските сили на украинските въоръжени сили. , каза в ефира на канал FREEDOM TV.


„Няма такава ограда, която да не преодолеем. Нашият командир на Военноморските сили вицеадмирал Алексий Нейжпапа многократно е казвал, че морето е път, а не ограда. Русия непрекъснато се опитва да ги изгради (огради) както формално, така и неофициално. Този път тя дори ги формализира като морска ограда. Но сме сигурни, че тя (морската ограда) няма да им помогне по никакъв начин. Ако вече са започнали да потопяват баржи, тогава идеалният вариант би бил да потопят Черноморския флот в съответствие с традициите на руския императорски флот“, каза Плетенчук.

По-рано Главното управление на разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна съобщи, че руснаците потапят фериботи, за да защитят Керченския мост. ГУР на Министерството на отбраната твърди, че руската армия планира да потопи най-малко шест плавателни съда, за да създаде защитна лента пред моста. Твърди се, че между потъналите фериботи руските военни възнамеряват да монтират стрелови бариери.

На 30 август Радио Свобода получи сателитни снимки на услугата Planet.com, които показват, че на юг от моста са монтирани баржи: те не са потопени, а по-скоро са закотвени на едно място. Тези баржи очевидно се смятат за основа за бариера срещу украинските военноморски дронове.

🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
 Може да подкрепите блога с дарение