вторник, 26 септември 2023 г.

Историята на експулсираните от Руската църква. За такива агенти и ченгета реват нашите русороби!

В профила си във Фейсбук, Слава Янакиева разказва  за експулсираните от Руската църква в София.


Кратката версия на отговора е: ФСБ-шник в расо, отглеждаш православни еничари.
Дългата версия:
"Привеждам биографията му от сайт за разследване на православните талибани в Беларус, където в статия със заглавие "Специално разследване: Активна подготовка на православен Талибан в Беларус" се разказва за "отеца":
"Евгений Иларионович ПАВЕЛЧУК роден през 1966 година в Рудск, Ивановски район на Брестка област... През 1985 – 1987-а отбива срочната си служба във войски за противоракетна отбрана, в/п 28000,  прикриващо гр. Москва. През 2002 год. Завършва Минската духовна семинария в Жировичи. 
Протойерей е в катедралния събор „Свети Покров” в гр. Гродно. Ръководи отделът за ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ и други воински формирования към Гродненска епархия. В рамките на отдела, лично се занимава със сектора за взаимодействие с граничния комитет. Има дългогодишни тесни отношения с гродненската група на Държавния граничен комитет, чийто началник, полковник Молостов К. Г., фигурира в списъка на потенциалните агенти на влияние на Руската Федерация, като роден в РСФСР и випусник на Граничната академия на ФСБ на Русия.


Под директното покровителство на белоруската екзархия на Руската Православна Църква (РПЦ) и с благословията на управляващия архийерей Артемий, Косяненко и Павелчук пристъпват към създаването на широка мрежа от православни ПАРАВОЕННИ групировки в Гродненска област.Още докато е бил дякон в църквата „Свети Владимир” на гр. Гродно, през 2003 година, протойерей Аркадий Косяненко създава сам църквата първият ПВПК (православен военно-патриотичен клуб) – «Витязь». Неговото създаване, вероятно се явява като част от «Договорът за сътрудничество», подписан през февруари 2003 година между Гродненската епархия на РПЦ и граничното ведомство, на базата на който в поделенията на Гродненската гранична група се организират ежегодни лагери за подготовка за възпитаниците на ПВПК (православните военно-патриотични клубове).
Съгласно устава на клуба, в неговите редове приемат юноши от 12 до 18 години, които се подлагат на религиозна духовно-възпитателна обработка. Възпитаниците се занимават с физическа и военна подготовка, три пъти седмично учат основи на ръкопашния бой... 
Именно тука, през септември 2007 година, към новостроящия се Богоявленски храм е организиран вторият ПВПК – «Дружина». 2016-03-20  InformNapalm
Поддръжка при организирането на клуба на Евгений Павелчук оказва местният районен изпълнителен комитет, а инспекцията за работа с непълнолетни на Щучински район на Гродненска област осигурява значителен приток на членове в тази групировка от тъй наречените „трудни деца”, които след съответната идеологическа обработка е напълно възможно да станат по-нататък поборници, а дори и бойци, на „руския свят” в Беларус." 

ДА ПОВТОРИМ - "отец" Евгений Павелчук се занимава с готвене на еничарски православни корпуси от непълнолетни младежи. Основател е на таман две такива", пише в профила си Слава Янакиева.

🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
 Може да подкрепите блога с дарение