четвъртък, 21 септември 2023 г.

Анализ на геолокирани кадри: украинските механизирани части също пресякоха руската отбранителна линия "Суровикин", която трябваше да спре украинското настъпление. Видео

Въз основа на геолокирани кадри OSINT анализатори а проекта GeoConfirme съобщиха, че украинските механизирани части също пресякоха руската отбранителна линия "Суровикин", която трябваше да спре украинското настъпление.


Както се очакваше, се появиха първите кадри на украински превозни средства покрай линията Суровикин. (Зад окопната система, защитаваща 1-ва линия Суровикин). Това е в Запорожко направление в района на Вербове. 
Пробивът е много сложна операция.

Анализаторите обясняват, че тази руска отбранителна линия се състоеше от противотанков ров, драконови зъби и окопна система с директен огън по предишните две. Всички са прикрити от артилерия.


"Първите разузнавателни елементи влязоха, пробиха и се закрепиха в системата на окопите. Следван от пехотни части, за да прочистят окопите и да разширят пропастта от вражески директен огън по пробива. Линиите на дърветата са пълни с окопи и отбранителни позиции, които трябва да бъдат изчистени, преди превозните средства да могат да се приближат", пишат от там.



Това е труден баланс между наличието на пряка огнева подкрепа от бронирани превозни средства и достатъчно противопоставяне от вражески противотанкови оръжия, като всичко това е в обсег на артилерия.


Изглежда, че украинската армия е успяла в една от най-сложните операции в новата история на конвенционалната война, като е пробила трипластова отбранителна система без превъзходство във въздуха и в обсег на артилерия, обобщават анализаторите.

🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
 Може да подкрепите блога с дарение