петък, 8 септември 2023 г.

The Telegraph: Британски самолети защитават кораби в Черно море, превозващи украински зърно.

Самолети на Кралските военновъздушни сили защитават товарни кораби, превозващи зърно от Украйна, срещу руски атаки.
Това съобщи The Telegraph .


Отбелязва се, че през последните седмици британската авиация е патрулирала в Черно море, за да възпира Русия от удари по цивилни плавателни съдове. Британското министерство на отбраната засилва дейността си в този регион, след като Руската федерация започна да атакува зърнената инфраструктура на Украйна през юли.
Това се случи, след като Кремъл се оттегли от "зърненото споразумение", което позволи на Украйна да изнася зърно от черноморските си пристанища.

Какво беше конкретно заявено на Даунинг стрийт.

„Ние ще използваме нашето разузнаванеи наблюдение, за да наблюдаваме дейностите на Русия в Черно море“, се казва в изявлението.

Като част от тези операции по наблюдение, казват те, самолети на британските ВВС прелитат над района, за да възпрат Русия от незаконни удари по цивилни плавателни съдове, докато транспортират зърно.

Новината идва, след като правителството обяви, че Обединеното кралство ще бъде домакин на международна среща на върха за продоволствената сигурност през ноември, "за да се справят с причините за продоволствената несигурност и недохранването".

🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
Може да подкрепите блога с дарение