вторник, 7 ноември 2023 г.

Първа пресконференция на новия кмет на Варна Благомира Коцев (ППДБ): Повече зеленина в града и окончателно премахване на автомобилите от Морската градина.

Новоизбраният кмет на Варна Благомира Коцев (ППДБ) даде първата си пресконференция. Той обеща, че ще има цялостна концепция за Морската градина. Автомобилите в градина ще бъдат спрени окончателно, чрез  буферен паркинг. "Също така ще се опитаме да направим ПУП на Морската градина. Ще се инициира и промяна на общия устройствен план на града в посока зеленина", каза новият кмет.


Той потвърди ангажиментите си да започне веднага работа по проектите, които са приоритетни. На 13-ти ноември Коцев встъпва официално в длъжност. Не се планира чистка. Ще се работи за Варна с всички, обеща кметът. Стана ясно, че ППДБ ще предложат председател на ОбС. Коцев заяви, че ще се направи ревизия на Общината. 

Планира се Център за градска сигурност. Дигитализация на общинските услуги. Следващата седмица Коцев ще има среща с кмета на София Васил Терзиев, от който ще ползва модел за дигитализация на общинските услуги.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
Може да подкрепите блога с дарение