вторник, 21 ноември 2023 г.

Президентът Зеленски пред The Sun: Преживях пет опита на Путин за убийство … това е като Covid, всеки път става по-лесно.

В световно ексклузивно интервю пред The Sun президентът също казва, че волята на Украйна да победи Русия на Владимир Путин остава силна – и "по отношение на морала няма задънена улица".

Той казва, че хората му са уморени от „постоянни въздушни нападения“, уморени от обстрели, уморени от разрушаване на домовете им и убиване на близките им.

Но добавя: "Ако ги попитате, готови ли сте да отстъпите на Русия нашите земи? Готови ли сте да говорите с руснаците как да сложите край на всичко това? Готови ли сте на компромис лично с Путин и уморен ли сте от това? Те ще ви кажат, че не сме уморени. Ние сме готови да устоим и по-нататък."


Владимир Зеленски каза, че Русия, почти две години след пълномащабната война, все още наистина иска да го отстрани от власт. Специалните служби на Украйна са предупредили за най-малко 5-6 опита за покушения срещу президента Володимир Зеленски от началото на пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна. Това каза президентът на Украйна в интервю за The Sun.

Президентът казва: "Първият път е много интересно, а след това е като Covid. Първо хората не знаят какво да правят с него и изглежда много плашещо. След това е просто- разузнаването споделя с вас подробности, че още една група е дошла в Украйна, за да опита това."


The Sun пише, че руски специални части са кацнали в Киев, за да елиминират Зеленски в първия ден от руската инвазия - 24 февруари 2022 г. 

Бодигардовете на Зеленски барикадираха офиса му с импровизирани барикади и парчета шперплат. Най-близките му помощници получиха пушки и бронежилетки.

Но когато британски и американски служители предложиха да изведат президента от столицата поради опасения, че Киев може да бъде превзет, той отговори с легендарната фраза: "Имам нужда от боеприпаси, а не от такси".

По-късно, докато битките бушуват около Киев, Зеленски излезе извън комплекса, за да заснеме предизвикателно селфи видео, което събра съпротивата на Украйна, доказвайки, че той все още е в столицата, пишат от медията.

Почти две години по-късно Зеленски каза, че Русия все още много иска да го свали от власт.

Изданието пише, че през август украинското разузнаване на СБУ обяви, че е предупредило за заговор за елиминирането на Зеленски чрез въздушен удар по южния мост на Николаев по време на едно от пътуванията му.

На въпрос дали Украйна би рискувала да убие диктатора Путин, ако се появи възможност, Зеленски отговори, че "това е война и Украйна има пълното право да защитава земята си".

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
 Може да подкрепите блога с дарение