понеделник, 4 декември 2023 г.

Арестуваха чешка "копейка"! Влиза в затвора за 5,5 г. за дезинформация и насърчаване към тероризъм. Видео

В понеделник по обяд полските полицаи предадоха задържания Томаш Чермак на чешките си колеги на граничния пункт Chotěbuz-Cieszyn, съобщават чешки медии. През юли тази година той беше осъден на 5,5 години затвор за подкрепа и насърчаване към тероризъм. Преди да влезе в затвора той се укриваше в Полша, където беше заловен на 14 ноември.


Чермак избегна влизането в затвора, полицията го издирваше от края на август. Окръжният съд в Пилзен издаде международна заповед за арест срещу него в средата на септември поради подозрение, че може да се укрива в чужбина. Това също беше потвърдено. Полската полиция го арестува в град Люблин в източната част на страната и днес го предаде на Чехия.


Той трябва да лежи 5,5 години

Според окончателната присъда на съда, чешката "копейка" Чермак трябва да излежи 5,5 години затвор за публичен призив към насилие срещу политици. Миналия февруари в предаване на живо във Фейсбук той се определи против поправката в закона за пандемията. Той призова зрителите на половинчасовото видео да се противопоставят активно на приемането на поправката, да вземат властта, да изгорят Сената и да извадят Чехия от структурите на ЕС и НАТО. Той определи сенатори, парламентаристи и членове на правителството като основна цел на насилието. 

В допълнение към подкрепата и насърчаването на тероризма, Чермак, заедно с друга "копейка"-Патрик Тушл, беше осъден и за подбуждане на омраза към украинците.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:

Revolut:
revolut.me/danibg1912