събота, 2 декември 2023 г.

Подробна справка за актуалната ситуация на фронта в Украйна.

През изминалото денонощие са се състояли 84 бойни сблъсъка.
Общо руските нашественици са нанесли 2 ракетни и 30 авиационни удара, 71 обстрела от реактивни системи за залпов огън по позиции на украинските войски и населени места.


Вчера руските окупатори са изстреляли 2 управляеми ракети Х-59 и 23 безпилотни летателни апарата от типа Шахед-136/131. Силите и средствата за ПВО на Украйна унищожиха 1 управляема ракета Х-59 и 18 ударни дрона.

Бойни сблъсъци на фронта:

📌 13 руски атаки са отбити в посока Купянск.

В Лиманско направление са отбити 8 атаки.

📌 21 атаки са отблъснати в посока Бахмут.

📌 В посока Авдиевка са отбити 21 атаки.

📌В Маринско направление окупаторите, с подкрепата на авиацията, проведоха неуспешни щурмове в района на Новомихайловка на Донецка област.

📌В Запорожско направление нашествениците 8 пъти неуспешно провеждат настъпателни (щурмови) действия за възстановяване на загубената позиция в районите на Роботино Запорожка област, а също така води неуспешни щурмови действия в района на запад от Вербово Запорожка област, където украинските защитници отблъснаха още 4 атаки.

➡️ Силите за отбрана на Украйна продължават провеждането на настъпателна операция в Мелитополско направление.

🚀 През изминалото денонощие ВСУ са ударили 3 района на съсредоточаване на личен състав, въоръжение и военна техника, 5 склада с боеприпаси на руските окупатори.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:

Revolut:
revolut.me/danibg1912

Няма коментари:

Публикуване на коментар