вторник, 26 декември 2023 г.

Залужни е сигурен, че следващата година Украйна няма да има проблеми в западното въоръжаване. Акценти от днешния брифинг на началника на Генералния щаб на Украйна. Видео

Акценти от днешната пресконференция на началника на Генералния щаб на Украйна:

🔹Залужни е сигурен, че западните партньори ще останат близко и проблеми с оръжията в украинската армия няма да има. "Всички тези цифри и потребности сме ги формирали докрай и смятам, че няма да има проблеми с това", уточни той.


Началникът на Генералния щаб също така заяви, че въоръжените сили на Украйна могат едновременно да обучават 50 000 бойци в 10 бригади в свои и чужди учебни центрове.

🔹Ръководителят на въоръжените сили Валерий Залужни каза, че украинските войски все още се бият в покрайнините на Маринка (Донецка област), но вече подготвят позиции извън града. Той отбеляза, че градът е напълно разрушен - вече го няма. Там руснаците използват тактика, както направиха срещу Бахмут - копаят всеки метър със снаряди.

🔹Залужни, коментирайки ситуацията около Авдиевка, каза, че противникът има възможност да съсредоточи силите си в определено направление. И те могат да направят това, което се случи с Бахмут за два-три месеца.

"Всяко парче земя ни е скъпо, ще го браним, доколкото ни стигат силите. Ако силите не стигат, спасяваме хората, а след това си го отвоюваме", каза още генералът.

🔹"Следващата година ще действайме по-ефективно и най-важното е да спасяваме хората": Залужни казва, че 2024 г. "военна година" ще бъде различна от 2023 г.

"Намерихме проблемите и намерихме вероятно 90% от решенията на тези проблеми. Ние работим върху това и нашите партньори са абсолютно съгласни с нас."

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:

Revolut: revolut.me/danibg1912