сряда, 24 януари 2024 г.

Моментът на падането на руския военнотранспортен самолет Ил-76 в Белгородска област (РФ). Видео

Видео от падането на руския военнотранспортен Ил-76 в Белгородска област на Русия.

Според информация, руският самолет е превозвал ракети за C-300, с които последните дни окупаторите обстрелват от Белгород украинския Харков. 

Руски канали разпространиха и после премахнаха информацията, че на борда на руския Ил-76 са се намирали украински пленници и руски екипаж и охрана.


⚡Според официалната руска информация, на борда на падналия самолет е имало 65 украински пленници, 6 човека руски екипаж и 3-ма души охрана.

⚡Руската аудитория се отнася с недоверие към официалната информация, че на борда на сваления самолет е имало украински пленници. "Украинските пленници не се транспортират с такива самолети", пишат те.

❗Андрющенко, съветникът на кмета на Мариупол, предполага, че руснаците ще се опитат да инсценират смъртта на украински военнопленници по време на катастрофата на Ил-76. Списъкът на хората, които са били на борда, може да включва украински войници, които са били измъчвани и убити  в руски плен.

❗Версията за украински пленници на борда на сваления руски Ил-76 засега се разпространява единствено от руската пропаганда. Трябва да се изчака информация и от украинска страна, за да могат да се правят анализи и изводи.

⚡Няколко големи предмета паднаха от руския самолет Ил-76 при полета надолу. Съобщава се, че мястото веднага е било отцепено, на жителите е забранено да се приближават.


Докато чакаме официална информация от украинска страна за руския самолет Ил-76 четем всякакви хипотези и разсъждаваме: Това са съобщенията на губернатора на руската Белгородска област, в които не говори за никакви украински пленници и ракети от Пейтриът и Ирис, с които се развихриха официалната руска власт и пропаганда по-късно.


⚡От украинското разузнаване потвърдиха, че за днес се е готвила размяна на пленници, но дали в падналия руски самолет Ил-76 е имало такива не е ясно. Информацията се проверява от украинските служби, съобщи Андрий Юсов от ГУР.

Според Flightradar руският самолет Ил-76 е започнал днес да се обявява първо край бреговете на Сирия. След това той е отишъл в Руската федерация през Саудитска Арабия и Иран.


Обновена!

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912