сряда, 24 януари 2024 г.

Заявление на ВСУ намеква, че са свалили руския Ил-76, който редовно пренася боеприпаси за обстрел по Украйна.

Заявление на Въоръжените сили на Украйна намеква, че те са свалили руския Ил-76 в района на Белгород, като свързват полетите на военнотранспортните руски самолети с интензивността на руските обстрели по украинска територия. Въпросът с украинки пленници на борда не се коментира от ВСУ. По-късно се очаква изявление на украинските властти.

"Въоръжените сили на Украйна предприемат всички мерки за защита на Украйна и украинците.
Неспособността на врага да постигне никакви резултати на бойното поле продължава стратегията си на терор, включително и в Харковско направление. Виждаме и използването на ракети за унищожаване на Харков и убиване на цивилни в други градове на Украйна.
Само през последната седмица врагът е нанесен 19 ракетни удара в цяла Харковска област.
Приложен:
26 ЗКР С-300;
3 БР "Искандер-М".
В резултат на това са убити 16 души, сред които едно дете.
78 души са ранени. Разрушени са 13 сгради, сред които една болница, три учебни заведения, шест жилищни сгради.
За да намали точната ракетна заплаха, въоръжените сили на Украйна не само контролират въздушното пространство, но и следят подробно точките за изстрелване на ракети и логистиката на доставките им, особено с използването на военно-транспортна авиация.
Записаната интензивност на обстрелите е пряко свързана с увеличаването на броя на военнотранспортните самолети, които в последно време са се отправили към летище Бел
Имайки това предвид, въоръжените сили на Украйна ще продължат да използват мерки за унищожаване на средствата за доставка, контрол на въздушното пространство за отстраняване на терористичната заплаха, включително в Белгородско-Харковско направление."

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912