петък, 5 януари 2024 г.

Промените на фронтовата линия в Украйна, според британското разузнаване.

Миналата седмица сухопътните боеве в Украйна, както и преди, се характеризираха или със статична фронтова линия, или с много постепенно локално настъпление на руските войски в ключови райони, това съобщи британското разузнаване. 


Както се подчертава в резюмето, на север, в района на Купянск, западната група руски войски продължава да провежда мащабна, но безрезултатна настъпателна операция.

Освен това в северната част на Донецка област Украйна поддържа стабилна фронтова линия в лицето на малки руски атаки в района на Бахмут.

Според британското разузнаване продължават тежките боеве за Авдиевка, докато руските сили са консолидирали успехите, постигнати в края на декември 2023 г. около Маринка, където най-накрая напреднаха към западните покрайнини на града след девет години битки в района.

"В южната част на Украйна руските въздушнодесантни войски най-вероятно са постигнали минимален напредък в нов опит да унищожат украинския плацдарм на източния бряг на Днепър в района на село Кринки", британското министерство на отбраната бележки.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912